Jenter født i 2005

Jenter 2005 består av 27 treningsglade og motiverte jenter. Vi har i sesongen 2018/2019 deltatt med to lag i breddeserien og ett lag i øvet serie. Vi har også deltatt på Dyreparken Cup og Kåsen Romjulsturnering.
 
Jentene har inneværende sesong vist stor utvikling, både på individuelle ferdigheter og som lag! I denne alderen, hvor kroppen er i en enorm vekst, handler mye om å skape fysisk sterke spillere og gjøre hver enkelt klar for det tøffe og fysisk utfordrende spillet som håndball er. Vi vektlegger skadeforebyggende trening, grunnstyrke, balanse og koordinering. I tillegg jobber vi med å skape tekniske spillere med god skuddteknikk, grunnleggende finte-egenskaper og god forsvarsteknikk. Vi utvikler også spillernes forståelse for enkle systemer, kryss- og overgangsspill samt ulike småspillvarianter.


 Etter sesongavslutning, og to uker med parkettfri, begynner en ny treningsperiode. Som en del av vårens opptreningseventyr skal vi delta både på Hana Cup, Kongeparken Cup, KFUM Beach Håndball Cup og Uego Cup. Vi skal også delta på Våg Cup sammen med alle de andre lagene i Hinna Håndball.  I tillegg arrangerer vi et heldags håndballseminar hvor vi fokuserer på samspill i laget, mye kampnært spill på parketten, sosialt samvær og kos i pausene!. Årsjulet for Jenter 2005.
 
Til sesongen 2019/2020 har vi planer om å melde opp ett lag i Jenter 14 C-serien, ett lag i Jenter 14 breddeserie og ett lag i Jente 14 øvet serie. I tillegg ønsker vi å melde opp ett lag i Jenter 15 breddeserie. Vi ønsker å legge til rette for mestring på riktig arena, samt utfordringer og noe å strekke seg mot, for alle jentene.
 
Våre treninger finner sted i flotte Hetlandshallen. En treningsuke skal bestå av tre håndballtekniske økter, to av dem med påfølgende fysisk styrketrening. For fysisk styrketrening benytter vi oss av Lars Kirkemo i TaTak. Vi benytter da det nye, flotte styrkerommet i hallen. Vi benytter også regionens anbefalte opplegg for fysisk trening i aldersgruppen. I tillegg planlegges basistrening i turn, en time per uke, med fokus på balanse, koordinasjon, bevegelighet og fiksering. Dette er i regi av Erling Skagseth.
 
Vi samarbeider med andre lag i klubben, men også på tvers av klubbgrenser. Hospiteringsøkter er viktig både for å knytte bånd mellom alderstrinn, men også for å utvikle spillere på best mulig vis. Vi ønsker månedlige samtreninger med Viking Gutter 14, samt spille treningskamper mot dem med jevne mellomrom. I tillegg planlegger vi for samtreninger med andre lag i klubben, både yngre og eldre. Dette for å skape en konkret håndballmøteplass for jentene som spiller i samme klubb, inspirere spillerne, utveksle trenererfaringer og løfte hverandre opp.
 
Våren 2019 får jentene tilbud om banelederkurs. Dette gir dem mulighet til å være baneledere på barnehåndballens kamparena kommende sesong.
 
Sosiale aktiviteter og sammenkomster er viktig for laget. En gang i måneden er det felles kveldsmat i hallen etter trening, og når Hinnas A-lag spiller kamp på hjemmebane så stiller jentene som “heia gjeng». Dette for å skape liv i hallen, og for å se og lære av god håndball. Utover dette benytter vi anledningene som byr seg slik at jentene kan samles til sosiale aktiviteter utenom treningstiden.
 
For å ivareta det gode miljøet, sikre trivsel og utvikle grunnleggende respekt for hverandre, jobber vi med jentenes holdning til, og bruk av, sosiale medier. Bevisstgjøring på konsekvensene av å dele omtaler og bilder av medspillere og lagvenninner er viktig. Vi har derfor utarbeidet et verktøy kalt SoMe. Dette er en sjekkliste med retningslinjer som de kan benytte før de publiserer på nett. Dokumentet er linket inn her.
 
Kommunikasjonen internt i laget foregår på Spond. I tillegg har laget egen facebookgruppe og Instagramkonto. 
 
Følg oss gjerne på Instagram: @hinnahk05
 
Hovedtrener:
Tone Skartveit
 
Assistentrener og fysisk trener:
Silje Kristin Dahl
 
Assistentrener og keepertrener:
Ragna Belland
 
Fysisk trener:
Lars Daniel Kirkemo
 
Oppkvinne og oppmann:
Vanja Alves
Hans Petter Skjølås
 
Dugnadsansvarlig:
Hilde Aartun
 
Draktansvarlig:
Tor
 
Sosialkomité:
Rita Håland
Maren Klees
 
Omberamming av kamper:
Sølvi Løwén
 
Treningstider i Hetlandshallen:
Mandag 1600-1800
Onsdag 1745-2000
Torsdag 1730-1900
Fredag 1600-1800
 
Kort oppsummert:
Stor, sammensveiset spillergruppe!
Sterke, glade og motiverte jenter!
Dyktige og engasjerte trenere!
Stolt og ivrig foreldregruppe!
Stor håndballglede!